Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiliteitscentrale

De Mobiliteitscentrale is een belangrijke plek waar reizigers hulp kunnen krijgen bij het plannen en boeken van een reis. Als je jouw reis niet via een app kunt regelen, kun je de dus Mobiliteitscentrale bellen. Ze geven je advies over hoe je het beste kunt reizen met verschillende vervoersmiddelen. De centrale verzamelt alle informatie over reizen en gebruikt dat om jouw reis beter af te stemmen op wat jij wilt.

Alles vanuit één plek

De basis voor de Mobiliteitscentrale is er al. Sinds 2010 werken de dertien gemeenten en de Provincie Zeeland samen in de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland. Deze organisatie is nu de plek waar je naartoe kunt bellen als je hulp nodig hebt met doelgroepenvervoer of een haltetaxi wilt reserveren. Doelgroepenvervoer is bijvoorbeeld voor mensen met een Wmo-indicatie. De Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland groeit dus uit tot de nieuwe Mobiliteitscentrale. Hier wordt dan al het publiek vervoer vanuit één plek geregeld.

Erik Jakobsen van de Gemeentelijke Vervoercentrale Zeeland

De ontwikkeling van de mobiliteitscentrale

Erik Jakobsen werkt sinds 2020 bij de Gemeentelijke Vervoercentrale Zeeland (GVZ). Vanaf 2025 wordt de GVZ omgedoopt tot de Mobiliteitscentrale. Erik legt uit hoe de Mobiliteitscentrale ontwikkelt wordt.