Nieuws

8 februari 2023

Lancering Schoolmobiliteitshubs op mbo-scholen in Goes, Middelburg en Vlissingen!

Op woensdag 8 februari 2023 is de eerste schoolmobiliteitshub van Zeeland gelanceerd op het Hoornbeeck College in Goes. De hub is onderdeel van een pilot op alle mbo-locaties in Vlissingen, Goes en Middelburg. Op de plekken komen deelfietsen en e-bikes beschikbaar, waardoor studenten makkelijk vanaf bijvoorbeeld het station naar school kunnen reizen, of van school naar een praktijklocatie. Via een app is hun reis met de beschikbare deelvervoersmiddelen gemakkelijk te plannen, boeken en betalen. De lancering van de pilot vond plaats op het Hoornbeeck College in Goes.
Lancering

Wat zijn schoolmobiliteitshubs?

Op alle locaties van mbo-scholen in Goes, Middelburg en Vlissingen komen zogenaamde schoolmobiliteitshubs. Een hub is een knooppunt waar verschillende vormen van vervoer bij elkaar komen. De schoolmobiliteitshubs worden gerealiseerd vlak bij de mbo-scholen. Vanaf die plek kunnen studenten makkelijk reizen van A naar B.

Met de app van GAIYO plannen, boeken en betalen studenten eenvoudig hun reis met een deelfiets of aanvullend vervoer. Naast de scholen hebben studenten ook de mogelijkheid om hun deelfiets op andere plekken (hubs) in te leveren. Deze vorm van vervoer is voor reizigers een goede aanvulling op het huidige OV-aanbod.

Pilot

De eerste Schoolmobiliteitshub is van start gegaan op het Hoornbeeck College in Goes. Directeur van het Hoornbeeck College Evert Timmerman, gedeputeerde Harry van der Maas (Provincie Zeeland) en wethouder André van der Reest (gemeente Goes) opende de eerste hub. De hubs worden getest op de mbo-scholen in Goes, Middelburg en Vlissingen. Bij succes zal de pilot ook op andere plekken in Zeeland starten, zoals Zierikzee en Terneuzen.