Nieuws

19 oktober 2023

Nog geen gegadigden voor busconcessie vanaf 2025

De afgelopen maanden heeft de Provincie Zeeland de aanbestedingsprocedure gestart om het busvervoer vanaf 2025 te organiseren. Op 2 oktober 2023 is de inschrijvingstermijn gesloten. Hierop heeft geen partij zich ingeschreven onder de gestelde voorwaarden van Provincie Zeeland. Gelet op de onzekere marktsituatie hebben we rekening gehouden met diverse scenario’s, waar dit er één van was. De Provincie Zeeland heeft antwoorden geformuleerd op veelgestelde vragen.
Busplan

De afgelopen maanden heeft de Provincie Zeeland de aanbestedingsprocedure gestart om het busvervoer vanaf 2025 te organiseren. Marktpartijen konden zich hiervoor inschrijven. Het klassieke openbaar vervoer staat in het hele land onder druk door de gevolgen van corona, personeelstekorten, een nieuwe cao en andere prijsverhogingen. Ook in aanbestedingen spelen deze factoren een rol.

Op 2 oktober 2023 is de inschrijvingstermijn gesloten. Hierop heeft geen partij zich ingeschreven onder de gestelde voorwaarden van Provincie Zeeland. Gelet op de onzekere marktsituatie hebben we rekening gehouden met diverse scenario’s, waar dit er één van was. De Provincie Zeeland heeft antwoorden geformuleerd op veelgestelde vragen. Op deze pagina vindt u meer informatie.