Nieuws

22 november 2023

Tijdelijk gratis taxi-service voor jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen

Veel jongeren trekken weg uit Zeeuws-Vlaanderen. Bijvoorbeeld om te studeren, voor werk, om specifieke talenten te ontwikkelen of om betaalbaar te wonen. Hierover gaat Joplr graag met jongeren in gesprek. Van 9 tot en met 16 december 2023 kunnen jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen gebruikmaken van een gratis taxi-service. In ruil voor ideeën of dromen over het verbeteren van hun leefomgeving.
Joplr biedt gratis taxi-service aan voor jongeren in Zeeuws-Vlaanderen

Taxi Joplr

De gratis taxirit is geïnitieerd door Provincie Zeeland en wordt onder de naam Joplr uitgevoerd door onderzoekers en ontwerpers. Deze brengen de ideeën en wensen van jongeren in kaart. In dit project werken zij als interviewende taxichauffeurs. Hierbij wordt er geen geld gevraagd voor de rit, maar voor een goed gesprek. Joplr wil zich laten inspireren om samen met jongeren drie concrete ideeën uit te werken die bijdragen aan de leefbaarheid in hun regio én die in 2024 nog uit te voeren zijn. Daarnaast werkt Joplr aan een digitaal jongerenplatform: Joplr. Een sociaal netwerk speciaal voor jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen.

Wat voor ritten biedt Joplr aan?

Dat bepalen de jongeren zelf. Naar Middelburg voor een feestje? Of van Hulst naar Gent voor een voetbalwedstrijd? Alles mag, onder de volgende voorwaarden:

  • De rit vindt plaats van 9 t/m 16 december.
  • Enkele ritten van maximaal 60 km van begin- tot eindpunt.
  • Retour aanvraag is ook een optie, maar het is niet zeker dat Joplr elke rit kan boeken.
  • Het begin- óf het eindpunt ligt in Zeeuws Vlaanderen.
  • Meerdere tussenstops mag.

Hoe boek je een rit?

Jongeren tussen de 13 en 27 jaar kunnen een rit boeken. Dus naar het strand, de stad of lekker met vrienden op stap? Plan je rit op Joplr: dé jongeren Hoplr van Zeeuws-Vlaanderen.

  1. Ga naar: www.joplr.nl.
  2. Meld je aan als gebruiker.
  3. Boek een rit.

Taxi Joplr is een project dat vanuit de Regiodeal Zeeuws Vlaanderen, in opdracht van de Provincie Zeeland, wordt uitgevoerd door de (ontwerp)bureaus De Reuringdienst & Studio Sociaal Centraal en Hoplr.