Nieuws

14 december 2023

Conferentie 'Bereikbaarheid voor Iedereen'

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de New Mobility Foundation organiseerden op 13 november de tweede conferentie Bereikbaarheid voor Iedereen. Het publiek vervoerssysteem dat we in Zeeland ontwikkelen stond op deze dag centraal. 
terugblik bereikbaarheid voor iedereen

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de New Mobility Foundation organiseerden op 13 november de tweede conferentie 'Bereikbaarheid voor Iedereen'. Tijdens deze conferentie was er speciale aandacht voor het publiek vervoerssysteem dat we in Zeeland ontwikkelen. Vanuit Zeeland waren verschillende ambtenaren, wethouders en gedeputeerde Harry van der Maas op de conferentie in Amersfoort aanwezig. 

Demissionair staatsecretaris Vivianne Heijen en demissionair minister Mark Harbers maakten tijdens de conferentie bekend dat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zes miljoen euro investeert in het Zeeuwse publiek vervoerssysteem, naast de huidige investeringen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten. Het Rijk investeert in het Zeeuwse publieke vervoerssysteem omdat het een voorbeeld kan zijn voor andere regio’s. 

Bekijk hier de aftermovie van de conferentie: