Nieuws

8 juli 2024

Gratis haltetaxi tussen Nieuw-Namen, Clinge en Hulst

Sinds buslijn 19 naar Roosendaal rijdt, zijn Clinge en Nieuw-Namen geen halteplaatsen meer. De trajectverandering is een verbetering voor de meeste reizigers (een kwartier minder reistijd dan met de voormalige Bredabus), maar mag natuurlijk geen verslechtering zijn voor mensen in Clinge en Nieuw-Namen. Daarom rijdt daar vanaf 6 juli een gratis haltetaxi. Dat is een weekje later dan de trajectverandering van lijn 19.
Betalen in de haltetaxi - foto Anda van Riet

Reizigers op het traject Nieuw-Namen, Clinge, Hulst die tussen zondag 30 juni en vrijdag 5 juli 2024 kosten hebben gemaakt voor een haltetaxi-reis, kunnen deze kosten daarom declareren. Reizigers kunnen de kosten declareren door zich te melden via mobiliteit@zeeland.nl of 0118-631011. Het is belangrijk om hierbij je contactgegevens, bankrekeningnummer, pasnummer en reisdatum te vermelden. De Provincie zal vervolgens zorgen voor compensatie.

De Provincie Zeeland en Gemeente Hulst voeren verdere gesprekken met Connexxion over het terug opnemen van Clinge en Nieuw-Namen in de route van lijn 19 en de aansluiting naar Antwerpen.